Verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk krijgt meerderheid Tweede Kamer

HOLLANDS KROON – De Tweede Kamerfracties van het CDA en VVD zijn om, waren zij eerst nog tegen een landelijk vuurwerkverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen, nu zegt fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dat beide partijen zich nu wel kunnen vinden in een verbod mits er stevig gaat worden ingezet op handhaving.

Het kabinet komt in februari met wetgeving om het vuurwerkverbod dat er al is nog verder uit te breiden. Minister Grappenhaus van Justitie wint er geen doekjes om: ,, Wat er afgelopen jaarwisseling heeft plaatsgevonden mag nooit meer gebeuren en daarom gaan we meer maatregelen nemen.”

Landelijk werd er voor bijna 20 miljoen aan schade aangericht, en liep de schade in Hollands Kroon op naar 15.000 euro. .

Of er ook een verbod komt op verkoop aan particulieren is nog onduidelijk, een woordvoerder van het ministerie van Justitie wil hier niets over zeggen tegen de redactie.

Reageer op dit onderwerp