Weerbericht Hollands Kroon: regenachtige start, in de middag droog

HOLLANDS KROON – Een lagedrukgebied ten noorden van Schotland trekt de komende periode langzaam noordoostwaarts. Aan de oostzijde van dit laag is er in onze omgeving sprake van een zuidelijke stroming. Een bijbehorend NNO-ZZW geori├źnteerd koufront boven de Noordzee bereikt ons land vroeg in de ochtend en verlaat het oosten aan het begin van de avond. 

Voor vandaag houdt dat in dat vooral in de ochtend er enkele buien gaan vallen maar deze trekken in de middag weg naar het oosten en komen er enkele opklaringen. Lang duurt de pret niet, vanavond neemt de kans op een bui weer toe. Met een middagtemperatuur van 9 graden blijft het ruimschoots te warm voor de tijd van het jaar, ook in de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur naar een waarde die nog boven de normale temperatuur overdag ligt voor halverwege januari, 5 graden. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuiden/zuidwesten maar draait vanavond naar het westen/zuidwesten.

Zaterdag draait de wind wat meer richting het noordwesten en blijft overwegend matig van kracht. Overdag 7 graden, in de nacht naar zondag 5 gaden en er zijn naast de zonnige perioden ook perioden dat er een bui kan vallen.  Dit scenario gaat ook op voor zondag alleen is het dan weer een graadje warmer dan op zaterdag, 8 graden.

Na zondag komt er een fors hogedrukgebied ten zuiden van ons liggen en die gaat voor stabiel en rustig weer zorgen, regelmatig flinke zonnige perioden maar ook bewolking, overdag temperaturen rond de 7 graden en in de nachten rond de 4 graden.

Een echte winterse periode zit er niet in, de winter blijft ver bij ons vandaan.

 

Reageer op dit onderwerp