Hollands Kroon Actueel

Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af
Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af

Weerbericht Hollands Kroon: kans op een bui maar ook zonnige perioden

HOLLANDS KROON – Een noordwestelijke stroming voert maritiem polaire lucht aan. Aan de grond breidt een hoog boven Ierland zich oostwaarts uit, waardoor de stroming geleidelijk noordelijk wordt.

Voor vandaag zijn er flinke zonnige perioden maar ook kunnen er verspreidt over de dag enkele buien vallen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 8 bij een matige wind uit het noorden, deze wind draait vanavond wat meer naar het noordwesten en zwakt af naar zwak.

Vanaf maandag gaan we een periode van rustig winterweer tegemoet, een sterk hogedrukgebied komt ten zuiden van ons liggen en houdt buien ver bij ons vandaan. Overdag temperaturen rond de 7 graden, tegen het weekend dalend naar 4 graden overdag, in de nachten schommelt de temperatuur rond de 3 graden.

De wind valt vrijwel geheel weg en waait uit verschillende hoeken, maar vanaf woensdag uit het oosten/zuidoosten.

 

Reageer op dit onderwerp