Hollands Kroon Actueel

Boeren Wieringermeer demonstreren tegen komst van nog meer kassen en datacenters

WIERINGERWERF – Een grote groep boeren uit de Wieringermeer zijn maandagochtend bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de plannen van de gemeente Hollands Kroon om in de Wieringermeer nog meer ruimte te bieden aan kassenbouw en datacenters.

In het Gebiedsplan Wieringermeer ging Hollands Kroon eerst uit van 2500 hectare extra ruimte voor kassenbouw en datacenters, maar vanwege een grote stroom van protesten werd er besloten om dit terug te brengen naar 750 hectare. Enkel wel met een aantekening dat na vijf jaar gaat worden gekeken of er nog 750 hectare extra bij moet komen en 5 jaar later weer 750 hectare.

Niet alleen vanuit de agrarische gemeenschap komen felle protesten ook vanuit de omliggende gemeenten als de gemeente Medemblik, maar ook vanuit de Provincie is weerstand tegen de plannen van Hollands Kroon.

In de plannen die Hollands Kroon openbaarde komen dan kassen vanaf Agriport A7 tot aan gemaal de Lely te staan.

Reageer op dit onderwerp