Hollands Kroon Actueel

Levenslicht (Foto Marco de Swart)

Holocaustmonument Levenslicht herdenkt oorlogsslachtoffers Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt dit herdacht. Zo ook de Holocaustslachtoffers uit Hollands Kroon met het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht.

Het monument bestaat uit 104.000 lichtgevende stenen, gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland. Het is van 24 januari tot en met 2 februari te zien in Wieringerwerf aan het Terppad bij het oorlogsmonument. Het is dagelijks tot 22.00 uur te bezoeken. 

Onthulling monument

Burgemeester Rian van Dam onthult het tijdelijke holocaust monument Levenslicht op 27 januari om 17.00 uur aan het Terppad in Wieringerwerf (bij het oorlogsmonument). U bent van harte welkom.

Reageer op dit onderwerp