Hollands Kroon Actueel

600 meter grens niet meer heilig voor provincie, nog meer windturbines

HOLLANDS KROON – Dat is de eerste conclusie die kan worden getrokken na het rumoerige verlopen vergadering van de Provinciale Staten in Haarlem. Een delegatie boze Westfriezen was naar Provinciehuis gekomen om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Als het aan de Gedeputeerde Staten ligt wordt de nieuwe grens 195 meter (nu 600 meter), om zo ruimte te creëeren voor nog meer windmolens in Noord-Holland Noord.

1 van de demonstranten vertelde na afloop tegen onze verslaggever: ,,Het besluit dat die krengen er moeten komen is allang genomen, en de coalitie is voor de komst van die ondingen en zadelt ons er gewoon mee op. Zet ze in Noord-Holland Zuid neer maar nee daar wonen die hufters en die willen ze niet in hun buurt hebben want stel je voor dat de waarde van hun woning daalt. Aan ons hebben ze maling.

De discussie tijdens de vergadering liep zo hoog op dat een deel van de oppositie het wel goed vond en hun biezen pakten en wegliepen toen gedeputeerde Edward Stigter de Provinciale Staten opriep nu nog geen beslissingen te nemen en afspraken te maken, maar af te wachten tot juni als de plannen van de Provincie dan inhoudelijk worden besproken.

Reageer op dit onderwerp