Hollands Kroon Actueel

Eigen Foto

Kabinet wil boeren uitkopen om zo het stikstofprobleem op te lossen

HOLLANDS KROON – Het kabinet maakt plannen om voor enkele honderden miljoenen euro’s boeren te gaan uitkopen om zo de stikstofproblemen aan te pakken. Vrijdag stuurt het kabinet een brief naar de Tweede Kamer met daarin de maatregelen die zij willen gaan nemen.

Er ligt volgens RTLz al een conceptplan die nog deze week wordt besproken met de provincies, het landbouwcollectief en binnen de coalitie zelf. Het kabinet wil nog deze week een akkoord bereiken met alle partijen.

Naast het stikstofprobleem wil het kabinet ook de geuroverlast van boerenbedrijven tegengaan, in december 2019 werd al 180 miljoen euro vrijgemaakt om vooral varkensboeren uit te kopen, dit gaat het kabinet waarschijnlijk verder uitbreiden naar andere intensieve veehouderijsectoren.

Reageer op dit onderwerp