Hollands Kroon Actueel

Veilig Verkeer Nederland: ‘maatregelen Oosterterpweg zwaar onvoldoende’

KREILEROORD – Hollands Kroon laat samen met de provincie de Oosterterpweg tussen Kreileroord en Wieringerwerf aanpakken. Zo wordt het tweerichtingsfietspad 30 cm breder gemaakt en komen er tussen het fietspad en rijbaan een betonnen randje van 22 cm breed en 13 cm hoog.

Veilig Verkeer Nederland wijst Hollands Kroon op de normen die voor dit soort wegen gelden, door de aanpassing verkleind de tussenberm naar 66 cm, waar de norm 1.5 tot 2.5 meter is voor een 60 km weg. Ook komen er om de 37 meter “tractor holes” van 1.5 meter breed.

Zwaar onvoldoende en gevaarlijk voor fietsers

Veilig Verkeer Nederland vind deze maatregelen zwaar onvoldoende om de fietsers een adequate bescherming te bieden. Vooral landbouwverkeer zal weinig moeite hebben om deze hindernissen te nemen en fietsers daar in gevaar te brengen. Veilig Verkeer Nederland heeft het ontwerp aan een tweetal deskundigen voorgelegd en ook deze deskundigen, Wim Salomons en Freek Smit, zijn van mening dat dit ontwerp niet deugt. De beide deskundigen vinden het ontwerp te krap bemeten en een vangrail zou een veel veiligere oplossing zijn.

Veilig Verkeer Nederland wil dat Hollands Kroon met de provincie in overleg gaat om dit ontwerp te wijzigen, omdat ook de provincie een belangrijke stem heeft gehad in het huidige ontwerp.

Reageer op dit onderwerp