Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: eerst nog kans op een bui, in de middag opklaringen

HOLLANDS KROON – We beginnen de dag met nog een kans op een (hagel)bui, maar in de loop van de middag klaart het op en gaat de zon schijnen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 6 bij een krachtige tot harde wind uit het westen. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 4 graden en kunnen er weer enkele buien gaan vallen.

Sneeuw op donderdag

Voor donderdag is de kans op (natte) sneeuw zeker aanwezig, maar de temperatuur is te hoog dat het ook blijft liggen, donderdagmiddag wordt het zo’n 6 graden. De wind zwakt gelukkig wel af naar matig tot vrij krachtig en draait wat meer naar het zuiden.  De kans op onweer is groot even als de kans op korrelhagel, dus hou daar rekening mee.

Vrijdag droog. In het weekeinde perioden met regen, erg zacht en bovendien mogelijk veel wind. Na het weekeinde enkele buien en minder zacht. Ongeveer 60% kans op een overgang naar een rustiger en droger weertype, rond 40% kans op voortzetting van het wisselvallige weertype. De temperaturen liggen waarschijnlijk (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

Reageer op dit onderwerp