Hollands Kroon Actueel

Foto: Historische Vereniging Wieringen

Expositie Tweede Wereldoorlog – 75 jaar

HIPPOLYTUSHOEF – Het is dit jaar 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van de Duitse overheersing. Er zullen tot in mei vele activiteiten in ons Nederland plaatsvinden. Bestuur en archiefcommissie hebben al in een vroeg stadium overlegd en besloten een expositie in te richten over de Tweede Wereldoorlog en dan vooral over de gebeurtenissen die gedurende de vijf jaar van overheersing op Wieringen hebben plaatsgevonden. De vereniging heeft in haar archief een schat aan materiaal in de vorm van foto’s, documenten, kranten, boeken etc. die voor deze expositie getoond worden.

4 mei-Comité

De leerlingen uit de hogere klassen van de vier lagere scholen op Wieringen komen in april naar de expositie waar juffrouw Betty Lont uit Den Oever het nodige zal vertellen. Ook het 4 mei-Comité op Wieringen zal hier een bijdrage aan verlenen. Aansluitend gaan de leerlingen naar het Molenveld waar Gerard Numeijer op zijn specifieke wijze uitleg zal geven over allerhande zaken uit de Tweede Wereldoorlog die hij in de loop van de jaren heeft verzameld.

Wij hopen dat velen van u de moeite zullen nemen deze expositie te bezoeken. U bent van harte welkom en de toegang is gratis. Op de leestafel ligt het nodige materiaal en behalve verhalen en informatie over de Tweede Wereldoorlog hebben we nog heel veel andere interessante zaken in de archiefkasten.

“Opdat wij niet vergeten”

Regelmatig is er nog vraag naar de twee in 1994 en 1995 verschenen boeken “Wieringen tijdens de oorlog 1940 – 1945” samengesteld door Jh. Oedzes, Mevr. N.E. Baijs, C. Laan en G.H. Homan. Deel I is uitverkocht maar deel II is nog voor € 15,= beperkt beschikbaar. Het door Dominee Albert van Dorssen geschreven “Opdat wij niet vergeten” is te koop voor € 12,50.

Openstelling

De expositie is geopend elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag vanaf 18 maart van 13.30 uur tot 16.30 uur tot en met 9 mei in het archief (boven de bibliotheek) in Parkzicht, ingang Beatrixstraat of Parklaan, te Hippolytushoef.

 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?