Hollands Kroon Actueel

Politie Noordkop: ‘minder inzet op minder urgente zaken’

NOORDKOP – De politie gaat haar werkzaamheden inkrimpen. Dit heeft te maken met het grote personeelstekort.  In een  brief van burgemeester J. Nobel van Den Helder, die ook voorzitter is van de Driehoek Basisteam, laat hij weten dat de kaasschaaf nogmaals over de werkzaamheden gaat.

Dat betekent concreet dat over de hele breedte  minder wordt ingezet op minder urgente zaken. “Dat zullen de burgers en overige partners vooral merken in de directe beschikbaarheid van de politie bij terugkerende werkzaamheden of standaard overleggen.” Nobel vindt dat burgers hun verwachting ten aanzien van de politie moeten bijstellen.

De politievakbonden geven aan dat de grens is bereikt en de gezondheid op het spel staat van veel politieagenten. Als maatregel noemen de bonden het terugleggen van werkzaamheden en administratieve processen die eigenlijk bij de gemeente horen. Ook moet de politie stoppen met het meeschrijven aan lokale veiligheidsplannen.

Via: Mediapartner Noordkop Centraal

Reageer op dit onderwerp