JuRo Unirek/VZV ook in de slotfase onderuit tegen Handbal Venlo.

‘T VELD – Ook het eerste team van JuRo Unirek/VZV heeft net als de Reserves voor de beker het treffen tegen concurrent niet in hun voordeel weten te beslissen. Het team van Rolf Schulte begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam halverwege de eerste helft door drie gave treffers van Esma Staal op een riant lijkende 5-9 voorsprong.

De koploper van de Eredivisie herpakte zich hierna en zette de achtervolging in en wist op wilskracht en inzet die opgelopen achterstand geheel ongedaan te maken 9-9. Toch wist VZV met nog 5 min. te spelen voor de rust zich weer te herstellen naar 9-12 door treffers van Maud Kruijer en Lisanne Kolken.

De thuisploeg kwam nog wel terug naar 11-13 maar Maud Kruijer nam opslag van rust de laatste treffer voor haar rekening.

Ruststand 11-14.

Na de pauze had VZV de wedstrijd in de eerste face nog steeds onder controle, Amber Zomerdijk maakte een doelpoging onschadelijk waarna Kim Molenaar en weer Maud de voorsprong intact hielden. Handbal Venlo rechte de rug en begon nogmaals aan een offensief waardoor VZV behoorlijk in de problemen kwam en zelf de scoringskansen mede door prima keepsters werk onbenut zag.

Na 10 min. wist Venlo zelfs een 18-17 voorsprong te nemen waarna Lisa Vlug met een snelle uitval de stand weer in evenwicht bracht. Rolf Schulte probeerde zijn team halverwege het tweede bedrijf bij een volgende achterstand met een time out weer vertrouwen te geven.

Met een prima stop van de VZV sluitpost en de break op Djazzmin Trabelsi werd de stand weer gelijk en zorgde Lotte Prak ook voor de volgende gelijkmaker 20-20. Hierna gaf VZV de wedstrijd uit handen en vergrote de thuisploeg de voorspong naar 26-21 waar VZV een break en een strafworp niet wist te verzilveren.

Esma Staal, Lisanne Kolken en Djazzmin Trabelsi brachten de spanning nog wat terug tot 26-24 waarop de thuisploeg met nog een time out de overwinning te pakken had. Het laatste doelpunt van dit enerverende treffen was nog wel voor VZV maar de punten bleven in Venlo.

Eindstand 27-25.

Maud Kruijer zette in deze wedstrijd de meeste treffers op haar naam.

Door de winst van Borhave tegen Quintus speelt VZV in de play-offs tegen Borhave, en treffen SEW en Quintus elkaar in die play-offs.

De nummer 1 en 2 Handbal Venlo en VOC zijn de eerste ronde vrij en komen later tegen de winnaars in actie om de titel in de Eredivisie Handbal.

Reageer op dit onderwerp