Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

360 bedden in 2 hotelschepen in haven Oude Zeug

OUDE ZEUG – Jongert Marine & Workboats B.V. wil van de gemeente Hollands Kroon een vergunning krijgen om 2 hotelschepen te kunnen aanmeren in de Jaanhaven Oude Zeug. Aan boord van elke hotelboot is ruimte voor 180 mensen.

Deze mensen bestaan uit eigen werknemers van de Jongert werf zelf en als verblijfplaats voor personeel van opdrachtgevers en als logies voor personeel van Siemens (Windpark Fryslân) en Google (datacenter). Door gebruik te maken van hotelschepen is het volgens Jongert Marine & Workboats B.V. niet langer nodig om arbeiders binnen de woonkernen te huisvesten en nemen daardoor ook geen beslag op bestaande en beschikbare woningvoorraad. De woningen die nu nog gebruikt worden door deze groep arbeiders zullen dan vrijkomen voor de woningmarkt.

De hotelschepen zijn zelfvoorzienend en er is voldoende recreatiemogelijkheid voor de bewoners en de kamers zullen uitsluitend full-service worden verhuurd. Beide schepen moeten eind maart volledig operationeel zijn om de 360 personen te huisvesten, al ligt de reële bezetting rond de 270 personen.

De mensen die er vertoeven krijgen een all inclusief kamer, dus inclusief eten en drinken, alcohol is niet toegestaan. De beide hotelschepen worden voor de duur van minimaal 5 en maximaal 10 jaar ingezet, in de tussentijd zal het terrein van de jachtwerf opnieuw worden ingericht.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

Beide schepen krijgen een beheerder die streng toezicht houdt op de veiligheid en beheer van de accommodaties en het terrein om de beide hotelboten heen. Er is 24 uur per dag beheer en via een nachtregister wordt over de accommodatie en locatie controle gehouden.  Het terrein zelf is volledig afgesloten door middel van een hekwerk met toegangspoort waarbij een pasje de logees toegang geeft tot 1 van de 2 hotelboten. De kamers zelf zijn voorzien van een eigen wifistation, en telefoon, bestaat uit een dubbele box-spring, kledingkast, tafel/stoel/ koelkast en toilet/badruimte(douche).

De hotelschepen zijn volledig zelfvoorzienend en voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten en   voorzieningen om een aangenaam en langdurig verblijf mogelijk te maken. De schepen zijn onder andere voorzien van: 

  • Supermarkt of minimarkt * (levensmiddelen en 1elevensbehoeften).
  • Recreatie-, ontspannings- en ontmoetingsruimte.
  • Fitnessruimte (gym).
  • Bioscoopzaal.
  • Dokterspost annex EHBO-ruimte.
  • Wasserette met linnenkamer.
  • Kleed- en droogruimte met lockers.
  • Internetcafé.
  • Receptie met kantoren.
  • Restaurant annex kantine/catering * met (spoel)keuken

De gemeenteraad zal in de raadsvergadering van aankomende 27 februari hier over discussiëren en een beslissing nemen.

Reageer op dit onderwerp