Hollands Kroon Actueel

Eigen Foto

Boeren weer massaal naar Den Haag, alleen niet over de snelwegen.

HOLLANDS KROON – Onder het motto van ‘Den Haag op het hakblok’ gaan woensdag 19 februari de boeren weer massaal protesteren in Den Haag tegen het regeringsbeleid. De, niet op zijn mondje gevallen, leider van de Farmers Defence Force, Mark van den Oever praat al over een totale ontwrichting van Den Haag en minister Carola Schouten haar excuses aan de boeren moet aanbieden.

Waarom de 19e februari?

Donderdag komen de doorberekening van de RIVM cijfers en om deze cijfers niet onder te laten sneeuwen is besloten om een dag eerder Den Haag plat te gaan leggen. Wel zegt het FDF dat de boeren geen gebruik van de snelwegen moeten maken, maar van de B-wegen. Maar ook dat zal waarschijnlijk voor een verkeerschaos gaan zorgen, al is het gelukkig wel voorjaarsvakantie en zijn veel mensen nu aan het genieten van een wintersportvakantie.

Wij laten Den Haag trillen op haar grondvesten! En zijn ze bang? Ja, het gaat ze dun door de broek!

Farmers Defence Force

De acties zelf vinden plaats op de Koekamp naast het Malieveld, de gemeente Den Haag heeft al gewaarschuwd dat er gehandhaafd gaat worden als er toch boeren met hun trekkers op het Malieveld komen.

Waarom actie?

  1. Er is met het plan van het LC nagenoeg niks gedaan!
  2. Gebieden worden leeggeruimd en later natuur gemaakt, daardoor wordt de cirkel om het natuurgebied weer groter en zullen daar de boeren in de toekomst weer leeggeruimd worden… enz.
    Over prijzen wordt niet gesproken maar het risico bestaat dat je voor half geld weg moet, omdat op jou locatie toch geen toekomst meer is voor jouw bedrijf en je bedrijf daardoor gehalveerd is in prijs!
  3. Voor de Nertsenhouderij is nog steeds geen geld geregeld!
  4. Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen in Nederland nog steeds aan de lopende band verboden.
  5. Bemestingsnorm fosfaat moet naar niveau 2019: 50 kg per ha i.p.v. de 40 kg die er in 2020 doorheen is gedrukt!
  6. Stikstofbeleid is gebaseerd op onzin en heeft totaal geen effect. (Toelichting op 19-20 februari).
  7. We willen een beter verdienmodel. (Later meer informatie hierover).
  8. Willen wij boeren en FDF het verschil maken? Wat moet er dan echt gebeuren? Het beleid moet om!

FDF zegt in een oproep: ,,Wij laten Den Haag trillen op haar grondvesten! En zijn ze bang? Ja, het gaat ze dun door de broek! De vergadering van de kamer is al afgelast! Denken ze nu de angel uit het protest te hebben gehaald? Helaas, daar kwamen we niet voor!

Reageer op dit onderwerp