Hollands Kroon Actueel

Gemeenteraad zet dikke streep door grootschalig arbeidsmigranten opvang Slootdorp en ’t Veld

HOLLANDS KROON – Nee en Nee, geen grootschalige opvang van arbeidsmigranten in het voormalige Joods Werkdorp in Slootdorp en geen grootschalige opvang aan de Valbrugweg in ’t Veld/Nieuwe Niedorp. Vanaf de publieke tribune klonk een zacht hoera van de tegenstanders van deze plannen toen de gemeenteraad de plannen afschoot.

Wel ging de gemeenteraad akkoord met het verder uitwerken van opvang van ruim 300 arbeidsmigranten aan de Rijksstraatweg in Hippolytushoef, 360 bedden in twee hotelschepen in de haven van de Oude Zeug, 12 bedden aan de Ulkeweg in Slootdorp, 36 bedden aan de Middenweg in Breezand en 8 bedden aan De Lange Ring in Anna Paulowna.

Hoe nu verder

Dat is nog even de vraag, de gemeenteraad en het college zijn zich er zeker van bewust dat Hollands Kroon nog een flinke inhaal slag moeten maken om voor ruim 3500 arbeidsmigranten woon- en slaapruimte te creëeren. Wethouder Meskers kwam met het idee om dan maar in het Joods Werkdorp geen 280 maar 160 arbeidsmigranten te gaan opvangen.

De eigenaar van het Joods Werkdorp, Joep Karel reageerde zwaar teleurgesteld over het mislukken van zijn plan, en gaat nadenken over een nieuwe invulling voor het Joods Werkdorp, maar liet direct na afloop al weten helemaal klaar te zijn met de politiek als het gaat om behoud van het Joods Werkdorp.

Tegenstanders van het plan van Karel lieten weten dat het plan vanaf de eerste pennenstreek al een fout plan was, en dat Karel beter had moeten luisteren en niet zijn zin had moeten doordrammen.

De tegenstanders van het plan voor grootschalig opvang in ’t Veld konden ook de hoera niet echt onderdrukken, zo vertelden ze aan onze verslaggever dat 200 bedden op de lange termijn en 80 op de korte termijn gewoon teveel van het goede is voor het dorp en teveel problemen gaat opleveren.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?