Hollands Kroon Actueel

Foto: Politie

Politie vind pistool in woning Anna Paulowna, na onderzoek bedreigingen via sociale media

ANNA PAULOWNA – De politie heeft donderdag in een woning een pistool gevonden dat later een balletjespistool bleek te zijn, maar omdat het pistool niet van echt te onderscheiden is heeft de politie deze in beslag genomen.

Aanleiding was een conflict tussen een groep jongeren op de sociale media waarbij een bedreiging heeft plaatsgevonden. De politie zegt hierop: ,,Hoe schuldig of onschuldig berichtgeving soms ook is of lijkt via sociale media, wij nemen dit soort meldingen zeer serieus. Na doortastend optreden door collega’s is het wapen uiteindelijk aangetroffen na de uitlevering ervan gevorderd te hebben.

Het bezit van een nep-vuurwapen dat teveel lijkt op een echt wapen is bij de wet strafbaar en zeer onwenselijk, zeker gezien de vele agressie in de huidige maatschappij waar jongeren soms zwaar bewapend over straat lopen.

Reageer op dit onderwerp