Hollands Kroon Actueel

De Uiteenlopende Producten met CBD

CBD olie, capsules, pasta en zelfs kristallen. CBD producten zijn er in allerlei vormen. Wat zijn de voordelen van al deze verschijningsvormen?

Wist u dat de hennepplant veel meer te bieden heeft dan vermaak voor hippies en bezigheidstherapie voor politie en rechtbank? Vezelhennep is namelijk een belangrijke grondstof voor duizenden toepassingen. Van de lange stelen worden materialen voor de bouw gemaakt, maar ook composietmaterialen die uiteindelijk worden gebruikt als dashboards voor automerken als BMW. De zaden leveren dankzij het hoge gehalte omega-3 en -6 onverzadigde vetzuren een uitstekende grondstof voor gezonde plantaardige olie. En van bladeren en bloemen? Die bevatten een hoog gehalte aan zogenaamde cannabinoïden als CBD.

Wat is CBD?

Cannabidiol, zoals CBD voluit heet, is de plantaardige stof uit de hennepplant met legio veelbelovende gezondheidsvoordelen. Daarom is er momenteel veel vraag naar voedingssupplementen met CBD. De stof werkt rustgevend en er vindt momenteel veel onderzoek plaats naar de medische toepassing bij onder andere epilepsie en multiple sclerose. De meest voorkomende vorm bij voedingssupplementen is overigens CBD olie. Dat zijn druppeltjes plantaardige olie verrijkt met een extract dat CBD bevat.

CBD Capsules

Naast de bekende olie zijn er ook CBD capsules waarin een hennepextract met CBD is verwerkt. Eén van de voordelen van capsules ten opzichte van olie is dat capsules volledig smaakloos zijn. En dat is prettig, want niet iedereen kan de smaak van CBD olie waarderen. De full-spectrum of raw olie bevat naast CBD namelijk meer plantaardige stofjes als terpenen en flavonoïden die de olie de kenmerkende smaak geven. Er is overigens ook pure olie verkrijgbaar waar deze stoffen uit zijn gehaald om de smaak neutraler te maken.

De neutrale smaak van CBD capsules is daarom niet het enige voordeel. Ook de dosering CBD is met capsules heel eenvoudig te bepalen. Zo bevat capsule dezelfde hoeveelheid CBD en is het verdubbelen van de dosering heel eenvoudig. Dat kan trouwens zonder problemen. Van CBD zijn geen bijwerkingen bekend. Capsules zijn er doorgaans in percentages tot 15% CBD.

CBD Pasta en Kristallen

Voor degenen die een hogere concentratie CBD willen proberen zijn er de pasta’s. Dat zijn dik vloeibare extracten die worden geleverd in een doseerspuit met percentages tot wel 30%. Verreweg de sterkste CBD producten zijn de kristallen tot 99% geconcentreerd.

CBD Waar u het Nodig Heeft

Het is verstandig om te kijken waar u CBD het beste kunt gebruiken. CBD heeft namelijk een ontstekingsremmende en een ontsmettende werking die ook optreedt op de huid. Zo is er zalf en crème beschikbaar voor een reine en egale huid en zelfs zetpillen als innemen via de mond geen optie is.

CBD Kopen

Waar kunt het beste CBD kopen? Omdat er veel kwaliteitsverschil zit in de samenstelling van al deze CBD producten, is het goed om CBD bij een winkel te bestellen die betrouwbare producten levert. Kies bijvoorbeeld voor de kritisch uitgekozen producten van CBD-Expert, waar u vertrouwde merken als Medihemp, Endoca en Cibdol terug vindt. Wat u ook bestelt, het wordt snel en discreet thuis geleverd.

Reageer op dit onderwerp