Hollands Kroon Actueel

Nu nog een open vlakte, over een jaar of 2 staat hier het 2e datacenter van Microsoft.

Microsoft start ontwikkeling tweede perceel voor datacenter

MIDDENMEER – Microsoft kocht in 2018 het 15Ha. gebied  aan de andere kant van de A7 om daar de geplande uitbreiding te laten plaatsvinden. Microsoft is niet het eerste bedrijf dat zich op dit deel van het bedrijventerrein gaat vestigen, Eric leegwater Installatietechniek en AE Assemblage zijn al enige tijd op het bedrijventerrein gevestigd.

Na de huidige vestiging op Agriport A7 wordt dit dus de tweede locatie waar Microsoft een mega-datacenter gaat bouwen. Het bouwrijp maken van de grond zal binnenkort gaan starten, de verwachte oplevering van het datacenter zal niet voor eind 2021 zijn is de verwachting.

De investering loopt in de vele honderden miljoenen en zal voor tientallen mensen een baan opleveren als de datacenter eenmaal in bedrijf is. De bouw is in handen van de vaste aannemer van Microsoft maar die gaat wel gebruik maken van lokale en regionale onderaannemers.

Reageer op dit onderwerp