Hollands Kroon Actueel

Toneelvereniging Succes speelt ‘One flew over the cuckoo’s nest’

HIPPOLYTUSHOEF – De luidruchtige Randall McMurphy verwacht een rustige tijd te hebben als hij zijn gevangenisstraf in een psychiatrische inrichting kan uitzitten. Dokter Spivey, de directeur van de instelling, windt hij om zijn vinger. Hij sluit vriendschappen met zijn medepatiënten en zorgt ervoor dat zij mondiger worden. De wat kinderlijke Billy kruipt uit zijn schulp en met de doofstomme Chief Bromden bouwt McMurphy een bijzondere band op.

Alleen hoofdzuster Ratched lijkt niet onder de indruk van zijn branie. Als McMurphy zich verzet tegen de autoritaire manier waarop zij de afdeling leidt, begint de strijd. Eerst nog met kleine pesterijen over en weer.

Toen Succes besloot ‘One flew over the cuckoo’s nest’ te spelen, koos de toneelvereniging voor een klassieker. Het toneelstuk van Dale Wasserman (vertaling Peter van Bokhorst) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ken Kesey uit 1962. In 1975 werd het door regisseur Milos Forman verfilmd, met Jack Nicholson in de hoofdrol.

  • Waar: Dorpshuis Hippo
  • Wanneer: 13,14 en 15 maart
  • Hoe laat: 20:00 / 20:00 en 14:00 uur
  • Reserveren

Reageer op dit onderwerp