Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Shoarma met radijssalade en krieltjes

Shoarma met radijssalade en krieltjes

Wat eten wij vandaag: Shoarma met radijssalade en krieltjes Reageer op dit onderwerp Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes met schil
  • olijfolie
  • 600 g shoarmavlees
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 0,5 krop ijsbergsla, in reepjes, voor de salade
  • 1 bosje radijsjes, in plakjes, voor de salade
  • 1 kleine ui, gesnipperd, voor de salade
  • 1 kleine komkommer, in halve plakjes, voor de salade
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes, zonder zaadjes, voor de salade
  • 4 el yoghurtdressing, kant-en-klaar, voor de salade

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Kook de krieltjes 8-10 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie.
  2. Bak in de een pan de shoarma in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Bak in de andere pan de krieltjes circa 5 minuten en schep de peterselie erdoor.
  3. Meng de ingrediënten voor de salade. Serveer de shoarma met de krieltjes en de salade.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tips - Laat de krieltjes weg en breid de salade uit met tomaten voor een koolhydraatarm gerecht. - Vervang de shoarma in dit recept door gyrosreepjes.

Reageer op dit onderwerp