Weerbericht Hollands Kroon: Zonnige start, later meer bewolking

HOLLANDS KROON – Aan de oostflank van een krachtig hoog met centrum ten noordwesten van Ierland wordt met een noordelijke stroming koude lucht aangevoerd. Boven de Atlantische Oceaan rond 20W is aanvankelijk sprake van een blokkade, maar geleidelijk wordt deze afgebroken. Het hoog beweegt op hoogte naar het continent, terwijl in de loop van de volgende week een hoogtelaag boven het midden van de oceaan wordt ‘ingevangen’ door een sterkt uitzakkende hoogtetrog vanuit Groenland. Dit resulteert aan het einde van de volgende week in een langgerekte grootschalige hoogtetrog boven de Oceaan en hoge druk boven het continent. De stroming in ons aandachtsgebied wordt dan zuidwestelijk met aanvoer van aanmerkelijk zachtere lucht.

Voor vandaag starten wij met nog flinke zonnige perioden, maar in de loop van de ochtend komt er al bewolking onze regio binnendrijven die zich in de loop van de dag verder uitbreiden. De middagtemperatuur blijft steken bij 9 graden bij een matige soms vrij krachtige noordoostelijke wind, waardoor het ook een stuk frisser zal aanvoelen dan gisteren. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 4 graden en raken wij de nachtvorst vlak boven de grond kwijt.

Zondag gaat een vrij frisse dag worden, met een middagtemperatuur van ten hoogste een graad of 6, maar door de vrij krachtige noordoostelijke wind voelt het een stuk kouder aan. De zon zal zo nu en dan nog wel te zien zijn maar voor de rest overheerst de bewolking, waaruit zondagavond en in de nacht naar maandag wat lichte neerslag kan vallen.

Reageer op dit onderwerp