Hollands Kroon Actueel

Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af
Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af

Weerbericht Hollands Kroon: flinke zonnige perioden en vrij frisjes

HOLLANDS KROON – Een krachtig hoog met centrum ten noordwesten van Ierland heeft een uitloper richting de Noordzee. Aan de zuidflank hiervan wordt met een noordoostelijke stroming koude lucht aangevoerd. Boven de Atlantische Oceaan is aanvankelijk sprake van een blokkade, maar in de tweede helft van de week wordt deze geleidelijk afgebroken. Tussen Groenland en Schotland stroomt dan een volgende hoeveelheid zeer koude lucht uit in zuidelijke richting. Dit gebeurt aan de westflank van een laag dat aan de lijzijde van Groenland ontstaat en vervolgens richting Scandinavië trekt.

Voor vandaag ziet het weer er vrij zonnig uit maar door de aanvoer van vrij koude lucht uit het noordoosten en de vrij harde wind voelt het buiten aan als een graad of 4. De wind kan aan het IJsselmeer even hard waaien, 7Bft.

Maandag overdag 8 graden en in de nacht naar dinsdag gaat het een graadje vriezen, ook is er kans op wat motregen, maar heel veel zal er niet gaan vallen, de wind zwakt af naar matig en waait uit het noorden.

Na maandag blijft het overdag rond de 8 á 9 graden, na woensdag weer iets hoger, rond de 10 graden, in de nachten t/m woensdagnacht rond het vriespunt. Overdag vrij veel zon maar ook wolkenvelden.

Reageer op dit onderwerp