Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: zonnige perioden maar ook een enkele (winterse)bui

HOLLANDS KROON – Aan de zuidoostflank van een bijzonder krachtig hoog ten noordwesten van Groot-Brittannië staat er in ons aandachtsgebied een noordelijke stroming. Ons land bevindt zich momenteel in lucht van arctische oorsprong. Een rug vanuit het genoemde hoog ligt vandaag min of meer stationair boven het zuiden en neemt in betekenis af.

Het warmtefront neemt gedurende de dag in activiteit af en verlaat aan het einde van de middag Limburg. Met het frontale systeem komt wat vochtigere en minder koude lucht mee. Het zwakke en diffuse koufront bereikt in de tweede helft van de middag het noordoosten en verlaat begin van komende nacht het zuiden. Na passage hiervan draait de stroming naar noordoost en neemt in kracht af. Dinsdag overdag bereikt een west-oost georiënteerde rug het noorden. Dinsdagavond trekt de rug langzaam zuidwaarts. Aan de noordflank van de rug trekt een zwak warmtefront oostwaarts en bereikt het noordelijk kustgebied woensdag rond middernacht

Voor vandaag houdt dit in dat we te maken hebben met wisselvallig weer, zon en wolken wisselen elkaar af en uit de bewolking kan soms lokaal ook wat (winterse) neerslag gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden bij een matige soms vrij krachtige wind uit het noorden/noordwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar rond het vriespunt.

Dinsdag is het overwegend zonnig maar met 8 graden ook aan de frisse kant. De wind draait naar het noordoosten en is matig van kracht waardoor het een stuk frisser gaat aanvoelen. In de nacht naar woensdag daalt het kwik wederom tot rond hem vriespunt.

Reageer op dit onderwerp