Hollands Kroon Actueel

Column Victor Rose: Het gaat nooit meer worden als voor corona

HOLLANDS KROON – De tijd van voor corona is voorgoed voorbij, zeggen epidemiologen. Daarmee wijzen zij op premier Rutte die dinsdag liet weten dat als er een versoepeling van de regels gaat komen dit stapje voor stapje zal worden ingevoerd.

Voorgoed voorbij zijn volgens de epidemiologen de massale feesten als Koningsdag, 5-mei vieringen maar ook danceparty’s zullen niet meer zijn als voor corona. Maar de epidemiologen wijzen ook naar de sport, met 50.000 mensen tegelijk in een voetbalstadion zal niet meer gebeuren.

Maar ook de horeca zal zich moeten gaan aanpassen, veel meer ruimte tussen de tafels, minder mensen tegelijk in het restaurant, terrasjes die ruimer moeten worden opgezet, allemaal beperkingen die heel lang in stand zullen blijven.  Maar wat dacht u van musea, theatervoorstellingen en kerkdiensten, of naar de supermarkt met verplicht een mondkapje op.

Met het openbaar vervoer ? Dan vooraf eerst een kaartje reserveren, openbare ruimtes worden voorzien van doorzichtige schotten en marekeringsstrepen voor de 1.5 meter afstand.

Het lijkt een doemscenario maar is realiteit aan het worden, er zal meer thuis gaan worden gewerkt, nu al zijn er bedrijven die dit gaan invoeren. En zolang het virus niet is uitgeroeid zullen de maatregelen ons dagelijks leven nog maanden en maanden ontregelen en misschien wel jaren als we de epidemiologen moeten geloven.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?