Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: een zeer zonnige Goede Vrijdag

HOLLANDS KROON – Een hogedrukgebied met het centrum boven de Duitse Bocht blijft vandaag min of meer op zijn plaats liggen. Aan de grond is de stroming aanvankelijk oost tot noordoost en draait gedurende de dag heel geleidelijk naar oost tot zuidoost. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 14 á 15 en daalt naar rond de 6 graden in de nacht naar zaterdag. Wel is er vandaag wat meer hoge sluierbewolking, maar dat mag de pret niet drukken

Zaterdag is ook een dag met veel zon maar ook is er wat hoge bewolking. Met 18 graden is het warmer dan vandaag en de wind blijft uit het oosten/zuidoosten waaien en is zwak van kracht. Ook Paaszondag gaat een mooie en warme dag worden, de temperatuur loopt lokaal op naar de 20 graden maar dat er een weersverandering aan zit te komen is wel merkbaar, de wind draait naar het westen/zuidwesten en dat is een voorteken van een flinke weeromslag.

Deze omslag is maandag goed merkbaar, overdag komt de temperatuur amper boven de 10 graden uit, kan er een enkel spatje regen vallen en draait de wind naar het noorden en is matig van kracht.

Reageer op dit onderwerp