Planetenlaan Wieringerwerf blijft hoofdpijndossier Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Het college van Hollands Kroon hoopt met het afwijzen van het verstrekken van de namen namens de Wet Openbaar Bestuur nu eindelijk het dossier Planetenlaan Wieringerwerf te kunnen sluiten en op te bergen.

De kwestie Planetenlaan 2 Wieringerwerf sleept al enkele jaren, is meerdere malen bij de rechter geweest en heeft er zelfs voor gezorgd dat oud-burgemeester Nawijn zwaar onder vuur kwam te liggen door zijn ‘stelletje zure gekken’ uitspraak.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Lombaard” background=”lightblue” border=”orange” thumbright=”no” number=”8″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

In de al jarenlang durende burenruzie draait alles over een stuk tuin, met aan de ene kant de familie Bleijerveld en aan de andere kant de familie Lombaard. De ruzie is ontstaan na aankoop van een pad wat later openbare grond bleek te zijn. Toen dit duidelijk werk wilde de gemeente Hollands Kroon zeer tegen de wil van de familie Lombaard in het stuk grond gaan onteigenen, de familie verklaarde dat het pad ooit de toegangsweg naar de autowasstraat van de firma Kempeneers was, iets dat de voormalige eigenaar bevestigde. Ondanks dat bleef Hollands Kroon bij de wens het pad terug te kopen, en voelde zich gesteund door de uitspraak van de voorzieningsrechter.

Van het één kwam het ander en kreeg Hollands Kroon van bezwaarmakers een verzoek om alle stukken in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur van Hollands Kroon te ontvangen. Hollands Kroon heeft de stukken overhandigd maar heeft wel de stukken anoniem gemaakt vanwege de privacy wetgeving.

Hier kwamen de bezwaarmakers tegen in bezwaar maar dit bezwaar is nu door de commissie bezwaarschriften van tafel geveegd en adviseert het college om het bezwaar ongegrond te verklaren. De commissie is van mening dat de stukken terecht anoniem zijn gemaakt.

Het college heeft het advies van de commissie overgenomen.

Reageer op dit onderwerp