Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: een zeer zonnige bevrijdingsdag

HOLLANDS KROON – Bevrijdingsdag 2020 zal de boeken in gaan als zeer zonnig. Er is door aanvoer van wind aan het noordoosten vrijwel onbewolkt maar het is met 12 graden wel aan de frisse kant. In de nacht naar woensdag kan daarom de temperatuur ook flink dalen, binnen de bebouwing daalt het  kwik naar 5 graden maar boven open veld kan de temperatuur richting het vriespunt dalen.

Woensdag en donderdag zijn ook twee zeer zonnig dagen en met 14 graden op woensdag en 15 graden op donderdag is het iets aangenamer wat de temperatuur betreft. De wind blijft uit de noordoosthoek waaien en is overwegend matig van kracht, op donderdag valt de wind vrijwel weg.

Na donderdag gaat er wel wat veranderen aan het weerbeeld, de wind draait naar het zuidwesten op vrijdag en dat zorgt er voor dat er wel meer bewolking is maar ook dat de temperatuur oploopt richting de 19 á 20 graden.  Zaterdag is ook nog een mooie dag met afwisselend zon en bewolking en 19 graden. Maar zondag gaat het niet veel warmer dan 9 á 10 graden worden.

De IJsheiligen laten zich weer even gelden.

Reageer op dit onderwerp