Hollands Kroon Actueel

Foto: Wynand van Poortvliet

Meedenken over de nieuwe woonvisie Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Bent u voor meer nieuwbouwprojecten, ziet u graag gelijkvloerse woningen voor senioren of wilt u dat er in de toekomst minder gebouwd wordt? Wat is volgens u belangrijk voor wonen in Hollands Kroon?

Prettig wonen

Hollands Kroon kan verschillende keuzes maken en dit heeft direct invloed op u en uw omgeving. Hollands Kroon vind dat iedereen in Hollands Kroon, zowel nu als in de toekomst, prettig moet kunnen wonen. Hoe zij  dat willen bereiken en welke keuzes we daarin maken, leggen ze vast in de woonvisie. Vanwege uw kennis, ervaring en betrokkenheid ontvangt Hollands Kroon graag input van u! Denkt u ook met ze mee over de nieuwe woonvisie van Hollands Kroon?

Waarom een nieuwe woonvisie?

Hollands Kroon moet de woonvisie nog eens goed bekijken, want er is veel veranderd sinds de laatste versie. Hollands Kroon heeft meer inwoners, er zijn dus meer woningen nodig. Ze zien ook dat onze inwoners een ander type woning wil. Dat heeft te maken met de mensen die hier wonen: jongeren gaan niet direct voor een vrijstaande koopwoning maar zoeken een woning die betaalbaar is. Gezinnen zoeken naar een woning met ruimte en misschien een tuin voor de kinderen. Dit zijn voorbeelden van woonwensen en deze worden beïnvloed door de leeftijd, het inkomen en de huishoudenssamenstelling van mensen die een woning zoeken.

Woonwensen veranderen

De komende twintig jaar veranderen deze woonwensen. Dat weet Hollands Kroon uit het Woningmarktonderzoek dat zij eind 2019 hebben laten uitvoeren in Hollands Kroon. Dit onderzoek leverde Hollands Kroon een actueel inzicht in de woningmarkt en hierop willen ze de woonvisie laten aansluiten. Bovendien heeft de gemeente een actuele woonvisie nodig om goede afspraken te kunnen maken met organisaties zoals woningcorporaties en huurdersorganisaties, onder meer over sociale woningbouw en wonen met zorg.

Denkt u mee?

Hollands Kroon nodigt u uit om mee te denken met de nieuwe woonvisie omdat ze uw ervaring, kennis en betrokkenheid als inwoner van de gemeente goed kunnen gebruiken. Ideeën, suggesties en aanvullingen zijn allemaal welkom. Hollands Kroon betrekt inwoners en organisaties al vanaf het begin bij de nieuwe woonvisie omdat ze hierdoor de kwaliteit van de woonvisie versterken. Hollands Kroon hoopt eind deze zomer een eerste conceptversie te kunnen opstellen met uw input en deze te kunnen presenteren aan de gemeenteraad. Ook worden alle uitkomsten van het traject waarbij inwoners meedenken gedeeld met de gemeenteraad, dit zal uiteindelijk de raad ook helpen goed onderbouwd de juiste keuze te maken.

Digitaal meedenken

In Hollands Kroon doet Hollands Kroon veel dingen digitaal en daarom kunt u gemakkelijk meedenken met de woonvisie via het platform www.denkmee.hollandskroon.nl. Via dit platform kunt u reacties achterlaten en alle ontwikkelingen volgen over de nieuwe woonvisie.

Meer informatie

De woonvisie is onderdeel van de omgevingsvisie van Hollands Kroon: Omgevingsvisie 2014.

Reageer op dit onderwerp