Hollands Kroon Actueel

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

Wat eten wij vandaag: Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven Wat eten wij vandaag: Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g groene olijven, grof gehakt, zonder pit
  • 100 g feta, verkruimeld

Reageer op dit onderwerp

Instructies

  1. Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
  3. Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta. Leg de gevulde paprika’s naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.

Reageer op dit onderwerp

Opmerkingen

Tips - Maak de aardappelpuree iets luchtiger: splits het ei en stamp de eidooier door de aardappels. Klop het eiwit stijf en spatel het luchtig door de puree. - Vervang de feta in dit recept door stukjes mozzarella.

Reageer op dit onderwerp