Hollands Kroon Actueel

5 vragen over medicinale paddenstoelen beantwoord

BRANDED CONTENT – In 1994 verbrak het Chinese sportteam het ene naar het andere record tijdens de Olympische spelen. Hun geheim? Cordyceps, een medicinale paddenstoel. Paddenstoelsupplementen worden onderhand steeds populairder. Wij op de redactie werden nieuwsgierig en hebben de 5 belangrijkste vragen over paddenstoelsupplementen op een rij.

1. Medicinale paddenstoelen en paddo’s zijn toch hetzelfde?

Nee, dit is zeker niet waar. Medicinale paddenstoelen worden geëerd voor hun medicinale en nutritionele eigenschappen. Ze groeien in de natuur en bevatten vele bijzondere en heilzame eigenschappen. Veel mensen claimen er super veel baat bij te hebben. Deze soort paddenstoel is ook vrij verkoopbaar in de betere drogisterijen en natuurwinkels of webshops.

Paddo’s, truffels of magic mushrooms daarentegen worden voornamelijk genomen vanwege hun psychoactieve werking (psilocybine of psilocine). Medicinale paddenstoelen hebben geen psychoactieve werking. 

2. Welke medicinale paddenstoelen heb je allemaal?

Op dit moment zijn er zes populaire paddenstoelsupplementen:

  • Lion’s Mane
  • Chaga
  • Cordyceps
  • Reishi
  • Shiitake
  • Maitake

Elke paddenstoel blinkt hierin uit in een bijzondere werkzame stof. Dit bepaalt ook meteen waarvoor je het het beste kunt inzetten. Lion’s Mane is bijvoorbeeld de paddenstoel voor een cognitieve boost en extra focus. Chaga staat bekend als de echte multivitamine en immuunbooster. Cordyceps daarentegen is dé paddenstoel als het op sport aankomt. Reishi bij allergie of hooikoortsklachten. Shiitake ter preventie van schimmels en bacteriën. Maitake bij een (te) hoge bloedsuiker. Uiteraard zijn de paddenstoelen voor veel meer klachten in te zetten, maar dit zijn de bekendste.

3. Hoe neem je medicinale paddenstoelen in?

Je hebt vele merken en varianten van paddenstoelsupplementen; capsules, poeder, tincturen en zelfs mushroomkoffies. Een van de bekendere paddenstoelmerken is Mushrooms4Life. Dit merk is ontwikkeld door de paddenstoelexpert Martin Powell. Martin Powell heeft de supplementen voor dit merk op een vakkundige manier met zijn kennis samengesteld. Hun assortiment is zeer divers. Zeker een aanrader als je medicinale paddenstoelen wilt uitproberen.

4. Waarom is biologisch zo belangrijk?

Paddenstoelen zijn de schoonmakers van de natuur. Ze nemen alle goede én slechte stoffen uit hun directe omgeving op. Dus ook chemicaliën of pesticiden die gebruikt worden tijdens de kweek als het niet biologisch gebeurd. Wanneer je dus kiest voor biologisch weet je dat de supplementen ‘zuiver’ zijn. Zo kun je het meeste profiteren van de medicinale eigenschappen van de paddenstoel.

Niet heel veel paddenstoelsupplementen zijn biologisch gecertificeerd. De bekendste in Nederlands is momenteel Mushrooms4Life. Zij hebben een zeer ruim aanbod in paddenstoelsupplementen.

5.  Waar kun je deze paddenstoelen kopen?

Wanneer je enthousiast bent over paddenstoelsupplementen kun je op de website van Mushrooms4Life een lijst met verkooppunten vinden. In deze lijst staan zowel fysieke winkels als online webshops.

Wil je paddenstoelsupplementen van Mushrooms4Life opnemen in je assortiment als retailer? Dan kun je de producten van Mushrooms4Life verkrijgen bij de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?