Hollands Kroon Actueel

CBD olie uitproberen? Dit moet je weten

Branded Content – CBD olie: er zijn nog steeds een hoop vragen rondom dit populaire voedingssupplement. Voor iedereen die meer wil weten over deze bijzondere olie, hebben wij de 4 meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

1. Van CBD olie wordt je toch high?

Nee. Veel mensen denken dat je van CBD olie high kunt worden, terwijl dit verre van het geval. Wanneer je de ambitie hebt om high te worden, moet je geen CBD olie innemen. Hier wordt je namelijk NOOIT high van.

De verwarring dat je high kunt worden van CBD olie komt doordat mensen twee planten door elkaar halen: hennep en wiet. CBD olie wordt gemaakt van de hennepplant. Wiet – waar je high van wordt – wordt gemaakt van de wietplant. Deze twee planten zijn wel familie van elkaar, maar hebben een andere verdeling in werkzame stoffen. De hennepplant staat bekend vanwege de stof CBD. De wietplant vanwege haar THC. THC is de psychoactieve stof waar je high van wordt.

2. Hoe wordt CBD olie gemaakt?

CBD olie wordt gemaakt van hennepplanten. De werkzame stof CBD wordt uit de bladeren en bloemen van de plant geëxtraheerd. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Een goed voorbeeld hiervan is de CBD olie van Medihemp. Medihemp is opgericht door drie enthousiaste meiden met een passie voor hennep. Via superkritische CO2-extractie (een zeer precieze en zachte extractiemethode) extraheren zij de CBD uit hun hennepplanten.

Na het extractieproces blijft er een dik CBD-extract over. Dit extract wordt verdund met een draagolie. Bij Medihemp is dit koudgeperste biologische hennepzaadolie. Dit hele proces kan geheel koud of warm of een combinatie van beide zijn.

2. Zijn alle CBD oliën hetzelfde?

Nee, zeker niet. Er zijn tegenwoordig heel veel CBD-merken. Elk merk onderscheidt zich weer op een andere manier. Medihemp CBD olie staat bekend vanwege hun kwaliteit en het feit dat het 100% biologische cbd olie is. Elke productbatch wordt bij hen uitvoerig getest door een extern laboratorium. De resultaten hiervan publiceren ze op hun website. Hierdoor kun je – als gebruiker van CBD – precies nagaan welke cannabinoïden en andere stoffen de olie bevat. 100% transparantie, dat zie je niet snel bij andere CBD-merken.

Verder is Medihemp ook volledig biologisch gecertificeerd en zijn in het bezit van alle benodigde certificaten.

3. Wat is het verschil tussen Puur en Raw?

In het CBD-assortiment van Medihemp tref je twee varianten aan: Raw en Puur. Het verschil? De CBD oliën Raw worden volledig koud geproduceerd. Hierdoor blijven alle cannabinoïden (zoals CBD, CBDA, CBG, CBN, CBC, CBV), diverse terpenen, fenolverbindingen en flavonoïden bewaard. Bij de Puur wordt wel hitte gebruikt, waardoor alle andere cannabinoïden vervliegen. Het eindresultaat is een hele pure CBD olie.

4. Waar kan ik CBD olie kopen?

CBD olie kun je kopen bij diverse online webshops en fysieke winkels. Denk bijvoorbeeld aan drogisterijen of natuurwinkels. Wil je de CBD olie van Medihemp uitproberen? Op hun website vind je een actueel overzicht van alle verkooppunten van dit CBD-merk.

Wil je Medihemp CBD olie opnemen in je assortiment als retailer? Dan kun je de producten van Medihemp verkrijgen bij de CBD groothandel Smart & Zo.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?