Hollands Kroon Actueel

Foto: Jennifer Hofmeijer

Ruzie met buurman, eigenaresse Het Polder Hofje in Anna Paulowna torenhoge dwangsom gemeente

ANNA PAULOWNA – De gemeente Hollands Kroon heeft eigenaresse Jennifer Hofmeijer van Het Polder Hofje in Anna Paulowna een dwangsom van 30.000 euro opgelegd vanwege een conflict die zij heeft met 1 van de buren.

Alles draait om achterbuurman Theo  van Deken die sinds de komst van het wooncomplex aan de Spoorsingel zegt dat zijn perceel een kleine 130.000 euro minder waard is geworden, schrijft het NHD. Deken was akkoord gegaan met een vergoeding van ruim 76.000 euro waar de gemeente nog eens een dwangsom van 31.000 euro bovenop legt. Tegen het NHD zegt Jennifer Hofmeijer dat de dwangsom belachelijk is en dat zij de stap naar de rechter gaan maken om deze dwangsom aan te vechten.

Een deel van de woningen van Het Polder Hofje grenzen met de achterzijde aan het perceel van Deken, en staan op minder dan 10 meter van de erfgrens van Deken, schrijft het NHD. .Dekenzegt  dat de privacy wordt aangetast omdat de achtergevels niet volledig dicht zijn maar er dakramen zijn aangebracht, maar ook hebben zij last van schaduwwerking van de gebouwen.

Het pand van Deken staat te koop, en volgens Funda onder voorbehoud verkocht, voor 405.000 euro, 45.000 euro minder dan dat een door de gemeente ingeschakelde taxateur heeft berekend. Deze berekende de planschade op 31.050,-  euro, een bedrag dat de gemeente overnam en als dwangsom oplegde aan Hofmeijer.

Volgens Hofmeijer is het privacybezwaar enorm overdreven. Tegen het NHD zegt Hofmeijer dat zij grote vraagtekens zet achter de berekeningen over schaduwwerking en verwijst dat juist de gemeente een beleid voert om bedrijven weg te krijgen uit de Spoorbuurt, daarvoor is volgens Hofmeijer juist het bedrijventerrein Kruiswijk 3 ontwikkeld. 

Deken zelf wilde niet reageren op vragen van het NHD.

Reageer op dit onderwerp