Hollands Kroon Actueel

Een morderne zorgwoning van de firma Top Totaal (Foto: Top Totaal)
Een morderne zorgwoning van de firma Top Totaal (Foto: Top Totaal)

In Hollands Kroon kan je nu vergunningsvrij een mantelzorgwoning bouwen

HOLLANDS KROON – Verleent u mantelzorg? Of ontvangt u deze juist? Dan kan het fijn zijn om dichtbij die persoon te gaan wonen in een mantelzorgwoning. Dit is een huisvesting in of bij een woning van één huishouden van maximaal twee personen.

Tenminste één persoon van dat huishouden verleent of ontvangt mantelzorg van een bewoner van de woning. Het is in uw situatie wellicht mogelijk om bestaande gebouwen en bijgebouwen in het achtererfgebied, zonder vergunning te gebruiken als mantelzorgwoning of, onder voorwaarden, te bouwen. In de brochure ‘Vergunningsvrij een mantelzorgwoning bouwen, hoe doe je dat?’, legt Hollands Kroon precies uit hoe dat werkt.

Reageer op dit onderwerp