Funshoppers zorgen voor grote problemen bij winkeliers

HOLLANDS KROON – De winkeliers krijgen meer en meer te maken met klanten die agressief reageren als zij door het personeel worden aangesproken op de coronaregels in de winkel, ook komen er meer en meer funshoppers naar de winkels die dan direct het hele gezin meenemen.

Detailhandel Nederland zegt in een gesprek met de NOS: “Uiteraard zijn we blij dat er gewinkeld kan worden, maar funshoppen is nog echt niet aan de orde. We willen wel dat mensen met een veilig en prettig gevoel kunnen winkelen”.

Anderhalve meter restricties op terras per direct weg

Ook de horeca heeft het wel gehad met de 1.5 meter regel en heeft via Koninklijke Horeca Nederland laten weten dat zij per direct de gesprekken met het kabinet hebben opgeschort.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Ik ervaar dat het kabinet last heeft van tunnelvisie en merk dat men te weinig oog heeft voor de realiteit van de dag. Het draagvlak voor sommige maatregelen van het kabinet is zowel bij consumenten als bij ondernemers de afgelopen weken enorm afgenomen. Daar kun je als kabinet niet voor weglopen, vandaar ook dat alle anderhalve meter restricties voor buiten per direct moeten verdwijnen.”

Het kabinet komt morgen wel met een verdere versoepeling van de regels voor de horeca, zo wordt het maximaal aantal gasten verder verhoogd van 30 naar 100 per 1 juli.

 

Reageer op dit onderwerp