Hollands Kroon Actueel

Beslissing ‘De Kop Groeit’ uitgesteld naar dinsdag

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon is donderdagavond nog niet akkoord gegaan met ‘De Kop Groeit’. De raad liep door een lang debat over de agenda zó uit, dat besluitvorming pas komende dinsdag wordt verwacht. 

De Kop Groeit is een vervolg op het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt. Dat project loopt af. Met ‘De Kop Groeit’ wordt het met een jaar verlengd zodat projecten die eind dit jaar nog niet zijn afgerond alsnog worden uitgevoerd. 

Het doel is om het wonen, werken en recreëren in de Kop aantrekkelijker te maken. Hiervoor werd 30 miljoen euro beschikbaar gesteld. GroenLinks kwam met een amendement om een onderdeel van De Kop Werkt, de aanleg van de N77 tussen Den Helder en de A7, eerst te onderzoeken. Of dat amendement ook in stemming wordt gebracht zal dinsdag blijken.

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?