Hollands Kroon Actueel

Bij steeds meer supermarkten laten de coronamaatregelen los

HOLLANDS KROON – De supermarkten schaffen meer en meer het ‘ouderenuurtje’ af, maar ook de regel van 1 persoon met boodschappenwagentje de supermarkt in lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Meer en meer zie je stellen met zijn tweetjes naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen. Ook de 1.5 meter regel lijkt in de supermarkten steeds meer te worden genegeerd.

Bij DEEN in Wieringerwerf probeert men nog wel de coronamaatregelen te handhaven maar lukken doet het niet altijd, ook de Jumbo in Nieuwe Niedorp heeft met dezelfde problemen te maken, en veel kunnen ze er niet aan doen. De jongens en meiden die de karretjes uitdelen hebben simpel weg niet genoeg overmacht om die groepen mensen die zich willens en wetens niets van de coronamaatregelen aantrekken te overreden om met maar 1 persoon naar binnen te gaan.

Bij de Lidl is men helemaal al gestopt met het ouderenuurtje en de Albert Heijn zegt in een eerste reactie dat er zo weinig gebruik van werd gemaakt dat ook in de Albert Heijn winkels het ouderenuurtje is afgeschaft.  Omdat de hamsterwoede is afgeschaft is het ook niet meer nodig om ouderen een apart uurtje te geven zeggen de supermarkten.

Mondkapjes verplicht

Wel lijkt er meer en meer steun te komen voor het verplicht dragen van een mondkapje in supermarkten. Dit om het personeel en de klanten zo veilig mogelijk te kunnen laten winkelen.  Nederland zal dan 1 van de laatsten zijn die dit verplicht gaat stellen. Afgelopen week werden in landen om ons heen het dragen van mondkapjes in winkels en supermarkten al verplicht gesteld. 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?