Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

4 keer waarom bootcamp zo gezond is

Bootcamp is hartstikke gezond! Zo krijg je er bijvoorbeeld meer spiermassa van en zet je je lichaam aan tot vetverbranding. Door Corona krijgt buitensporten veel meer aandacht, ook bootcamp. Maar wat maakt bootcamp nou zo goed voor je gezondheid? Lees hier de 4 redenen.

Wil jij een keertje een gratis proefles bootcamp in Alkmaar uitproberen? FitmetDylan is dé bootcampclub in Alkmaar e.o.

1. Een extra shot vitamine D

De zon biedt vele voordelen. Het is goed voor je huid en helpt je lichaam bij de aanmaak van vitamine D. Vitamine D heb je nodig voor bijvoorbeeld sterke botten en een sterk gebit. Om dagelijks voldoende vitamine D aan te maken, moet je wel dagelijks minimaal 30 minuten in de zon staan. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders dagelijks een tekort hebben aan vitamine D. We willen dus meer naar buiten zijn. Wanneer je bootcampt, sport je buiten. Hierdoor geef je je lichaam voldoende de tijd om genoeg vitamine D aan te maken.

2. Goed voor je humeur!

Bootcamp draagt bij aan een goed humeur. Heb je een drukke en stressvolle dag gehad? Er is niets wat een goede bootcamptraining niet kan oplossen. Even lekker rennen en je hoofd vrij maken. Tijdens een bootcamples maken je hersenen diverse stofjes aan, waaronder het gelukshormoon endorfine. Dankzij deze stof voel je je blijer, relaxter en ervaar je minder spanning.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

3. Bootcamp draagt bij aan een goede nachtrust

Tijdens een bootcamptraining krijg je een fullbody workout. Elke spiergroep komt aan bod. Van benen tot armen. Je daagt jezelf uit tijdens een bootcamptraining en maakt je hoofd gelijk leeg. Hierdoor komt je lichaam beter tot rust tijdens je slaap. En… hoe langer je slaapt, hoe beter je lichaam kan herstellen om de volgende dag weer met hernieuwde energie wakker te worden.

4. Goed voor je hersenen

Bootcampen houdt niet alleen je lichaam in shape, maar ook je hersenen. Diverse onderzoeken tonen aan dat je door regelmatig te bootcampen de aanmaak van de hersencellen en de groei van het aantal verbindingen tussen deze cellen stimuleert. En dan met name in de hippocampus. Dit is een essentieel gebied in de hersenen voor je geheugen. Het gevolg hiervan is dat je je beter kunt concentreren en dingen beter herinnert. Bootcamp is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de conditie van je hersenen!

Waar wacht jij nog op? Zo plan jij een gratis proefles in

Wil jij zelf nu de voordelen van bootcamp in Alkmaar ervaren? Bij FitmetDylan kun je een gratis proefles aanvragen. Geheel vrijblijvend. Zij zijn dé bootcampclub in Alkmaar, Heiloo en Schoorl. Met een ruim lesaanbod hebben ze voor iedereen wat wils. Van beginnende tot gevorderde sporters. Wil jij meer weten? Bekijk dan eens hun website.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?