Hollands Kroon Actueel

Plannen voor zonneweide van 75.000 zonnepanelen Wieringermeer

MIDDENMEER – Een groep tuinders hebben de koppen bij elkaar gestoken en willen gaan onderzoeken of het mogelijk is om een zonneweide van 75.000 zonnepanelen in de Wieringermeer te realiseren.

De plannen zijn nog pril en er moet nog veel onderzoek worden gedaan vertelt 1 van de plannenmakers aan Hollands Kroon Actueel. Het gaat in totaal om 4 tuinders die ieder 18.750 zonnepanelen op hun land willen gaan plaatsen.

De eerste stap is nu onderzoek te laten doen of het haalbaar is om zoveel zonnepanelen te plaatsen, grootste probleem waar de zonneboeren tegenaan lopen is de capaciteit op het net, die loopt nu al tegen de grenzen aan van wat mogelijk is en met een mogelijke komst van nog eens 75.000 zonnepanelen is de kans groot dat het elektriciteitsnet wordt overbelast.

Maar ook moet er volgens de zonneboeren onderzoek worden gedaan naar de negatieve gevolgen voor het land waar de zonnepanelen moeten worden geplaatst..

De 4 zonneboeren hopen midden 2021 de plannen concreet te hebben om daarna de vergunningen te gaan aanvragen.

Reageer op dit onderwerp