Hollands Kroon Actueel

Foto: Wesley Boots / 112 Westfriesland.nl

Brandweer geeft sein ‘brand meester’bij grote brand Moerbeek, wel opletten voor roetdeeltjes

MOERBEEK – Bij een agrarisch bedrijf in Moerbeek is een zeer grote brand gaande, de veiligheidsregio heeft opgeschaald naar zeer grote brand en grip 1. Er is veel rookontwikkeling daarom roept de veiligheidsregio op om de ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

De brand bij Wit Flowerbulbs is in de verre omtrek te zien, de veiligheidsregio roept daarom ook op om weg te blijven van de plaats waar de brand woedt om zo de hulpverleners niet in de weg te lopen. 

De brand woedt in een grote schuur die als verloren mag worden beschouwd, de brandweer is bezig om omliggende panden nat te houden.

Update 3: De veiligheidsregio laat weten dat de brand meester is. Bij de brand zijn twee grote schuren verloren gegaan maar heeft de brandweer het woonhuis en 3 andere schuren kunnen behouden. Heeft u verdere vragen dan kunt u bellen met de gemeente Hollands Kroon op telefoonnummer: 088-3215000

Update 2: De veiligheidsregio roept iedereen op die in de buurt van de brand in Moerbeek woont of in de rookrichting van de brand woont om de tuin in de gaten te houden, er is een kleine kans dat roetdeeltjes in uw tuin terechtkomen. Hoe u deze kunt opruimen kunt u hier lezen

Update 1: De veiligheidsregio laat weten dat er roetdeeltjes naar beneden komen door de grote brand en adviseert omliggende bedrijven hun vee binnen te houden.

Reageer op dit onderwerp