Hollands Kroon Actueel

De Cultuurschuur Wieringerwerf gaat weer open voor het publiek.

WIERINGERWERF – Op maandag 16 maart sloten we alle deuren van de Cultuurschuur, omdat ons land in Lock Down ging. Een hele schok voor vrijwilligers, huurders en bezoekers. Slecht ’s morgens vroeg kon men naar binnen om door de dames van Starlet bloed te laten prikken. Pas vanaf mei waren bibliotheekbezoekers weer enkele uren per week welkom.

Langzaam werden enkele huurders weer actief en ontvingen zij beperkt en op afspraak wat clientèle. Iedereen trof maatregelen om het gevaar op besmetting zo klein mogelijk te houden. Daarbij hoorde rust in de pers; geen “onnodig” bezoek aan de Cultuurschuur!

Inmiddels zijn we blij dat de bibliotheek weer geheel open is; een boek uitzoeken en lekker lezen hebben vele gemist. We zetten voorzichtig ook weer een kan koffie op de tafel in de hal. Niet te dicht bij elkaar kan men er weer een krant lezen, een praatje maken of de kunst aan de muur en in de vitrines bekijken. Nu nog kunst van “eigen” huurders, maar in september weer een nieuwe expositie.

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan een kleinschalig theater- en filmprogramma voor het komend najaar. Ook het verenigingsleven maakt zich klaar voor een nieuw, enigszins aangepast seizoen. Dat betekent wellicht geen grote evenementen, maar zeker wel kleinschalige bezigheden en gezelligheid.

Langzaam maar zeker hopen de functie als Cultureel en Sociaal hart van de Wieringermeer weer volledig te kunnen vervullen met in acht neming van de bekende maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?