Zomerdieet? Tapas waar je niet dik van wordt

Tapas: de Spaanse hapjes waar je niet omheen kunt als je door bijvoorbeeld Barcelona loopt. Maar ook in Nederland en België zijn tapas erg populair. Het internet staat vol met heerlijke tapas gerechten en het mag gezegd worden dat we wel begrijpen waarom! Er valt eindeloos te variëren en met leuke schaaltjes en tapas planken ziet het er super appetijtelijk uit.

Daarnaast zijn tapas eigenlijk best gezond, uiteraard afhankelijk van welke gerechten je kiest! De meeste tapas bestaan uit vlees, vis en groenten. Aan de bereiding van de recpeten komen geen pakjes en zakjes aan te pas.

Sta jij graag in de keuken? Of lijkt het je gewoon leuk om ook eens tapas te maken? Om je op weg te helpen hebben we een paar gezonde instap-aanraders voor je verzameld!  

Bruschetta met tomaat en pesto

Dit is een klassieke Italiaans bruschetta variant met ciabatta met daarop een laag pesto, tomaten en ui. Er zijn diverse variaties mogelijk, met bijvoorbeeld carpaccio of geitenkaas.

Wrap met zalm en roomkaas

Deze frisse sla, roomkaas en zalm mix, gebundeld in een wrap, is een gezonde en frisse hap. Ideaal voor een tapas avond of als hapje bij de borrel. De bereiding is eenvoudig en snel, maar dat doet geen afbreuk aan de smaak!

Spiesjes met mozzarella, meloen en ham

Deze spiesjes spreken voor zich! Meloen, afgewisseld met ham en mozzarella. Heerlijk gezond en fris. Ook een aanrader voor warme dagen. Dit gerecht laat zich prima van tevoren klaarmaken en wegzetten in de koelkast.

Tot slot

Bovenstaande recepten zijn snel te bereiden. Ben je op zoek naar een uitdagender gerecht? Uiteraard vind je op de website nog tientallen extra tapas recepten!

We willen je veel plezier toe wensen met het bereiden en natuurlijk het nuttigen van de tapas! Blijf gezond! En psssst: nog een paar feitjes over het eten op de Spaanse manier:

  • Tapas staat voor genieten en dat doe je niet alleen, maar in gezelschap
  • Eet de tapas staand, om open te staan voor gesprekken
  • Eet langzaam
  • Geniet!

Reageer op dit onderwerp