Hollands Kroon Actueel

Photo by Green Chameleon on Unsplash

Waarom schrijven een goede skill is om te beheersen

Schrijven is niet voor iedereen weggelegd. De een kan goed overweg met woorden, terwijl een ander hier meer moeite mee heeft. Dat is niet gek, want waar de een goed in is, is de ander goed in andere dingen. Toch is schrijven één van de vaardigheden die eigenlijk iedereen zou moeten beheersen. Waarom eigenlijk? Wat heb je hier aan? En hoe oefen je dat?

Meer schrijven

Naarmate de jaren vorderen, schrijven we steeds meer. De papieren brieven die we op de post doen verdwijnen langzaam en worden vervangen door digitale teksten, mails en brieven. Gelukkig zorgt een smartphone of laptop er vaak voor dat de grootste fouten er wel uitgehaald worden. Maar tegelijkertijd vallen typfouten meer op. Verstuur je bijvoorbeeld een sollicitatiebrief via de mail of stuur je een zakelijk bericht naar je baas of school? Je komt natuurlijk een stuk beter over wanneer je een volledig foutloze tekst geschreven hebt.

Als ondernemer is het bijzonder handig om goed te kunnen schrijven. Allereerst omdat je op je website veel teksten moet zetten, en je wordt logischerwijs serieuzer genomen als je foutloze teksten plaatst. Maar ook is het handig om artikelen en blogs te plaatsen op je website. Dit is goed voor je positie in de zoekresultaten. Je zorgt er met teksten namelijk voor dat je op verschillende zoekwoorden hoger gaat scoren. Dit is één van meerdere SEO technieken. Samen met bijvoorbeeld webdesign en een geoptimaliseerde website is dit erg belangrijk voor je ranking in de zoekmachines.

Leren schrijven

Maar als schrijven niet iets is waar je nu goed in bent, hoe kun je het dan leren? In principe zijn er een aantal dingen die je kan doen om beter te worden in schrijven. Als eerst is het belangrijk om je taalbeheersing op orde te krijgen, en dus moet je leren hoe je de juiste grammatica gebruikt. Dit kun je oefenen door online opdrachtjes te maken en door op te zoeken welke regels ook alweer gelden en wanneer je ze toe moet passen. Het klinkt suf, maar op die manier kun je jouw grammatica een stuk beter laten worden.

Een goede tip is om, als je iets geschreven hebt, je tekst in Google Translate of een andere applicatie te zetten en het voor te laten lezen. Zo hoor je direct of er een foutje in zit of dat een zin niet helemaal lekker doorloopt. Als laatste tip is het belangrijk om gewoon veel te oefenen. Schrijf verhalen en verbeter jezelf, zodat je leert van je fouten.

Reageer op dit onderwerp