Omring mag definitief de in moeilijkheden verkerende zorgaanbieder Vrijwaard overnemen

NOORDKOP – Het ACM geeft zorgaanbieder Omring definitief toestemming om de in financiële problemen verkerende zorgaanbieder Vrijwaard over te nemen, wel heeft het ACM enkele voorwaarden aan de overname verbonden. Zorgaanbieder Vrijwaard is actief in de Noordkop en vooral in Den Helder.

1 van deze voorwaarden is dat Omring niet alle onderdelen van Vrijwaard mag overnemen, omdat de combinatie dan de markt in de Noordkop, en vooral in Den Helder kan verstoren omdat de keuzemogelijkheid voor cliënten en/of zorginkopers dermate ingeperkt gaat worden dat de nieuwe combinatie weinig stimulans krijgt om zich te blijven onderscheiden op kwaliteit, dienstverlening en doelmatigheid.

Met de onderdelen van Vrijwaard die Omring niet mag overnemen, zal een ervaren zorgaanbieder, die op dit moment nog niet (of op zeer beperkte schaal) actief is in Den Helder, een goede uitgangspositie verkrijgen om duurzaam een alternatief voor het aanbod van Partijen te bieden in Den Helder. Dit voorkomt dat cliënten en inkopers in grote mate afhankelijk worden van Partijen.

Met de nieuwe aanbieder blijft in Den Helder sprake van een divers zorgaanbod waarbij cliënten en zorginkopers kunnen kiezen. Hierdoor zullen Partijen voldoende gestimuleerd worden zich te blijven onderscheiden op bijvoorbeeld kwaliteit, dienstverlening en doelmatigheid.

Reageer op dit onderwerp