Allergie symptomen verhelpen met supplementen

Niezen, veel in je ogen wrijven, hoesten… Het is vervelend als je last van allergie symptomen hebt. Echt kwalijk wordt het wanneer die symptomen jou hinderen in het dagelijks leven. Herkenbaar? Dan ben je lang niet de enige.

Hulp bij het tegengaan van allergie klachten

Er zijn namelijk veel mensen die last van allergieklachten hebben. Daarbij kun je denken aan tranende en prikkende ogen, vaak moeten niezen, vermoeid zijn… Maar ook kunnen bepaalde allergie symptomen gekenmerkt worden door huiduitslag, jeuk en eczeem.

Misschien heb je al het een en ander geprobeerd om jouw allergische klachten te bestrijden. Bijvoorbeeld door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden die mogelijk kunnen resulteren in allergische symptomen.

Heeft dit niet geholpen? Lees dan verder, want de juiste supplementen kunnen ervoor zorgen dat jouw klachten snel verminderen of verdwijnen.

Een histamine intolerantie is vaak de boosdoener

Misschien heb je weleens iets over histamine gehoord. Maar wat is het nu precies? Histamine is een stof die vrijkomt wanneer jouw immuunsysteem bepaalde stoffen als schadelijk ervaart. In veel gevallen is dit erg nuttig, maar soms reageert jouw lichaam er te heftig op.

Als jouw lichaam vervolgens het stofje histamine niet snel genoeg kan afbreken, dan is de kans groot dat er een histamine intolerantie optreedt. In dat geval resulteert de aanwezige histamine in jouw lichaam in allergische reacties, zoals brandende ogen, een geïrriteerde huid en een futloos gevoel.

Het is dus zaak om erachter te komen welke stoffen jouw histamine intolerantie veroorzaken. Dat kunnen bijvoorbeeld pollen zijn die door de lucht zweven, maar eveneens voedingsmiddelen waar je niet tegen kunt. Neem idealiter contact op met jouw huisarts, zodat je in samenspraak met diegene kunt achterhalen welke stoffen in een histamine overschot resulteren.

Daarnaast kun je preventief natuurlijke supplementen gebruiken om jouw immuunsysteem en lichaam een handje te helpen, zodat histamine sneller afgebroken wordt. Welke supplementen dat zijn, lees je hieronder.

Deze supplementen kunnen helpen om allergie symptomen te verlichten

Stel, je vermijdt al zoveel mogelijk de “triggers” die leiden tot allergische reacties. Dan is het een goed idee om bepaalde supplementen aan jouw dieet toe te voegen die jouw lichaam helpen om sneller histamine af te breken. Op die manier kun je effectief een histamine intolerantie tegengaan.

Om te beginnen doe je er goed aan om een kwalitatief hoogwaardig probioticum te gebruiken. Probiotica zorgen ervoor dat jouw darmgezondheid verbeterd wordt. Zo kun je beter goede voedingsstoffen opnemen (zoals essentiële vitaminen en mineralen) die het histaminepeil onderdrukken. Naast een probioticum zijn er nog andere supplementen die je kunt overwegen.

Voedingssupplementen met vitamine C zijn alsmede een prima keuze wanneer het aankomt op het tegengaan van histamine symptomen. Vitamine C zorgt er niet alleen voor dat jouw immuunsysteem een boost krijgt; ook kalmeert het jouw lichaam wanneer het getriggerd wordt door stoffen die normaliter als indringers gezien worden.

Tot slot kun je natuurlijke supplementen met kruiden toevoegen aan jouw voedingspatroon. Brandnetel bijvoorbeeld, wat een zuiverende werking heeft en histamine sneller reduceert. Een echte win-winsituatie dus!

Reageer op dit onderwerp

1 thought on “Allergie symptomen verhelpen met supplementen

Comments are closed.