Hollands Kroon Actueel

Middenmeer- Microsoft datacentrum middenmeer Agriport 601. foto raymond rutting

GroenLinks wil onderzoek naar gevoelige uitlatingen en aantijgingen over de datacenters

MIDDENMEER – Lilian Peters (GroenLinks) wil namens haar fractie graag gevoelige uitlatingen en aantijgingen die het bestuur van Hollands Kroon raken laten onderzoeken en contextualiseren. Alles draait over gemaakte afspraken door het college dat grotendeels buiten de gemeenteraad om is gegaan, en waar mogelijk de gemeenteraad wel over had moeten beslissen.

Nog meer datacenters in de planning

Dat het college voorstander is van nog meer datacenters op Agriport blijkt uit een reactie van het college op vragen van GroenLinks. GroenLinks wilde van het college weten hoeveel datacenters nog zullen worden gerealiseerd. Het antwoord van het college was hierop: “Het college wil nog ruimte geven aan een aantal lopende initiatieven. Deze worden getoetst aan het huidige beleid en voorgelegd aan de raad zodra deze klaar zijn voor besluitvorming.” Volgens GroenLinks geeft het college hier een brevet van onvermogen af door een onnodig afwijkend antwoord te geven.

Dat het college nog niet van GroenLinks af is blijkt wel uit de waslijst van nieuwe vragen over de komst van deze datacenters naar Hollands Kroon. Deze vragen kunt u PV 2035 GL Vervolgvragen vestiging datacenters lezen (PDF)

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?