Hollands Kroon Actueel

Foto Margriet van Kampen

Jetske van Kampen pakt zilver op 1500 meter tijdens NK

WIERINGERWERF – Afgelopen winter pakte Jetske van Kampen uit Wieringerwerf, al een bronzen plak op de 1500 meter , tijdens het NK Indoor in Apeldoorn. Meteen daarna brak de coronacrisis uit, en kwam de hele sportwereld op zijn kop te staan.

Dit hield in , geen gezamenlijke trainingen meer op de atletiekbaan in Groningen. Zoveel mogelijk fit blijven, trainen in Schoorl, Dijkgatbos en op de weg, vaak alleen.

In Mei begon de atletiek voorzichtig weer op te starten, eerst op Papendal, door middel van testwedstrijden, voor genodigde atlete. Jetske liet daar al zien, dat zij weinig aan vorm was verloren.

Ineens kwam alles in een stroomversnelling, en werd besloten dat ook het NK dit jaar, 2maanden later door zou gaan.  Zonder publiek, in sobere vorm. Dit weekend vond het NK plaats in Utrecht.

Jetske, uitkomen voor team4mijl, liep zaterdag al heel sterk de series, waarbij zij met een serie overwinning zich makkelijk plaatste voor de finale op Zondag. Op Zondag stond er veel wind, Jetske bleef ook 1100 meter op een mooie 2e plaats in de luwte lopen. De laatste 400 zette zij een versnelling in, en kwam op kop te lopen. Dit hield zij vol tot 100 meter voor de finish, waar Britt Ummels, de kop overnam, en de race won. Jetske werd d op overtuigende wijze 2e.

Reageer op dit onderwerp