Hollands Kroon geeft fietspaden namen

HOLLANDS KROON – Het college van Hollands Kroon heeft plannen om een aantal verbindende fiets- en wandelpaden een eigen straatnaam te geven. Het college heeft een mandaat om zelf met namen te komen, toch willen zij dat de gemeenteraad niet achteraf maar vooraf gaat worden geïnformeerd.

Het college werkt graag mee aan het verzoek van verschillende partijen om een aantal verbindende fiets- en wandelpaden in Hollands Kroon een eigen straatnaam te geven. Het gaat om paden die niet langs een rijweg lopen. Een aantal lopen door parken en plantsoenen. Het argument is dat met een vaste naam betere locatiebepaling mogelijk is. Hulp- en beheerdiensten kunnen nauwkeuriger naar de juiste plek navigeren.

Bij de naamgeving heeft het college zich gehouden aan de voorschriften in de verordening. Zij hebben namen bedacht die iets zeggen over de omgeving van de paden en/of refereren aan bekende objecten in de nabijheid. Dit bevordert de vindbaarheid.

 

Kern Locatie en bijzonderheden Naamvoorstel
Anna Paulowna Fietsverbinding tussen de straat Pionierskruid in de wijk Kleine Sluis en de Nieuweweg in de wijk Spoorbuurt.   Pionierspad
Anna Paulowna Fietsverbinding tussen de Sportlaan (met een in-/uitrit ter hoogte van de Rietgorslaan) en de Dominee Pareaulaan (met een in-/uitrit ter hoogte van Molenveld). Verder wandelpaden nabij seniorencomplex Keijzershoff/Vreedenhoff. Vreedenhoffplantsoen

 

Anna Paulowna Gebied met wandelpaden en speelvoorzieningen, gelegen tussen de Sportlaan vanaf de voormalige OBS De Meerpaal en het water langs de Van Gijtenbeekstraat. Meerpaalplantsoen

 

Den Oever Fietsverbinding van de Havenweg, vervolgens onder de A7 door en uitkomend op de Sluismeester A. de Visserstraat. Sluismeesterspad
Middenmeer Fietspad door het groene ‘Land van Kroon’, vormt de verbinding tusssen Schorrekruid en de Akmaarseweg. Kroonpad
Middenmeer

 

Fietspad tussen de kruising Dokter Hoogkamerlaan/Hoornesweg vervolgens onder de A7 door en aansluitend op de Flevoweg Flevopad
Nieuwe Niedorp Fietspad langs het water tussen Oosterweg (De Veert) en Kostverlorenstraat. Kostverlorenpad
Nieuwe Niedorp/Winkel

 

Wandel- en fietspaden door het groene gebied (Park ‘De Meet’) tussen de Nieuwe Niedorperweg en de Trambaan. Bestaat uit een fietsverbinding van de Nieuwe Niedorperweg tot de Trambaan (gedeelte nabij afslag Corsolaan). Het fietspad heeft ook een aftakking naar de Trambaan ter hoogte van het winkelcentrum. Verder loopt er een circuit aan wandelpaden. Meetparkcircuit

 

Wieringerwaard Fietspad door het park ten oosten van de begraafplaats, loopt van de Noord Zijperweg tot de Sportlaan nabij Zorgcentrum Molenweid. Het fietspad heeft aftakkingen naar de Paludanusweg, Wilgenlaan en Iepenlaan/begraafplaats Pauwenpad
 Wieringerwerf

 

Park-/bosgebied met een fietspad en wandelpaden rondom het sportcomplex gelegen tussen de Oom Keesweg, de Prinses Irenestraat en de Dr. Sicco Mansholtstraat/Lelypark. Het fietspad loopt aan de oostkant van het gebied van de Oom Keesweg tot aan de Dr. Sicco Mansholtstraat. Noorder Lely Bosplantsoen
Wieringerwerf Fietspad in de Waddenwijk tussen Malzwin/Lelypark en de Verbindingsweg. Zuider Lely Bospad
Wieringerwerf

 

Het te benoemen stuk fietspad ligt in het verlengde van het bestaande Terppad. Die naam wordt nu overgenomen voor het fietspad dat loopt tussen de ijsbaan en RSG Wieringerland tot aan de Badweg (= de naam van het padencomplex rondom zwembad De Terp). Terppad

Reageer op dit onderwerp