Coronaboete gekregen? je strafblad wordt dan gewist

HOLLANDS KROON – De Tweede Kamer heeft met algemene stemmen donderdag een motie aangenomen waarin minister Grappenhaus wordt opgedragen het strafblad dat aan de coronaboete vastzit eraf te halen en te schrappen. De coronaboete is geen normale boete als bijvoorbeeld een snelheidsovertreding maar een strafbeschikking die door het Openbaar Ministerie wordt opgelegd.

Bij een strafbeschikking krijgt diegene die deze krijgt opgelegd ook direct een aantekening in het strafregister en heeft dus dan ook een strafblad. Nu de Tweede Kamer heeft besloten dat dit niet langer gewenst is gaat dus deze strafbeschikking verdwijnen en wordt de coronaboete een gewone boete, nog wel steeds 390 euro maar geen aantekening meer in het strafregister.

Eerder liet de gemeente Medemblik al een Medemblik Actueel weten dat zij het beleid van ‘eerst praten, dan waarschuwen en dan pas een boete geven,’  blijft hanteren. Ook coronaboetes kwijtschelden kan de gemeente niet doen, daar moet de rechter over beslissen.

Reageer op dit onderwerp