Hollands Kroon Actueel

Foto: SGW Dijkgatbos

Spectaculaire paardenwedstrijd SGW Dijkgatbos

WIERINGERWERF – Op zaterdag 12 en zondag 13 september strijden ruiters uit heel Nederland weer om de winst in het Dijkgatbos in de Wieringermeer. Die dagen organiseert LRPC Wieringermeerruiters de samengestelde wedstrijd SGW Dijkgatbos voor combinaties in de klasse BB, B en L voor paarden en de klasse BB, B, L en M voor pony’s.

Van 9.30 uur tot 16.00 op zaterdag en van 10.30 tot 15.30 op zondag starten de ruiters met hun pony’s en paarden om op snelheid de hindernissen in het bos te overwinnen. Ze zullen uitdagende hindernissen tegenkomen. Er zijn meerdere waterpartijen, boomstammen, strobalen, huisjes, picknickbanken en zelfs bootjes die gesprongen moeten worden.

Als gevolg van het succes van de wedstrijd van vorig jaar, in juni 2019, heeft de organisatie besloten de wedstrijd dit jaar uit te breiden van een naar twee dagen. Hierbij is een team van meer dan 100 vrijwilligers actief. Dit team zorgt ervoor dat de wedstrijd veilig verloopt en de juiste scores worden bijgehouden. Een van de organisatoren, Ellis van Mook, vertelt: ‘we zijn enorm blij dat we de wedstrijd weer kunnen organiseren.

Op de oorspronkelijke datum in juni kon de wedstrijd niet doorgaan in verband met de toen geldende Corona maatregelen, maar nu is er groen licht voor het alternatieve weekend in september. We gaan er een sportief evenement van maken!’.

Dijkgatboscross

De crosswedstrijd voor paarden en pony’s heeft een langjarige historie in het Dijkgatbos. Al meer dan 60 jaar geleden werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd door een afvaardiging van de Wieringermeerruiters. Het evenement wordt ondersteund door diverse fondsen en sponsoren die  graag bijdragen aan deze sportieve activiteit in de buitenlucht. Top sponsors zijn: CAV Agrotheek, Vattenfall, Rabobank en Paardenkliniek Hollands Kroon.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.sgwdijkgatbos.nl of via Facebook.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?