Hollands Kroon Actueel

Foto: Remco Zwart/Zoomfactory

Sinterklaasintocht Wieringen gaat niet door

DEN OEVER – De traditionele intocht van Sinterklaas en pieten gaat dit jaar in Den Oever, Hippolytushoef en Westerland niet door. Vanwege de coronacrisis is het organiseren van een evenement waar naar verwachting veel mensen op af zullen komen niet verantwoord, meldt de organisatie.

Het bestuur van de organiserende stichting vindt het besluit vervelend, maar helaas ook onvermijdelijk. Gezien het stijgende aantal corona-besmettingen is de verwachting dat ook komende maanden de 1,5-maatregel nog van kracht is. Drukte moet worden vermeden, is het devies van medici en de overheid.

Vanwege de vele bezoekers die de intocht in Den Oever jaarlijks trekt, is het garanderen van de anderhalve meter afstand onmogelijk”, zegt Arnoud Vooijs van de organiserende stichting. Ook speelt mee dat in omliggende plaatsen zoals Den Helder en Wieringerwerf de intochten zijn afgelast. “Er zijn signalen dat hierdoor veel extra mensen uit omliggende plaatsen naar de intocht in Den Oever zullen komen. Hierdoor kunnen de basisregels helaas niet worden gehandhaafd. We hebben daarom in goed overleg besloten dit jaar geen intocht te organiseren.

De organisatie laat weten dat er nog op mogelijke digitale alternatieven wordt gebroed. “Maar voor een grootse bijeenkomst gooit Covid-19 helaas echt roet in het eten.” 

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?